Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slnko, more a pivečko: Aktéri kauzy tajnej služby na dovolenke so Slotovým "koňom"!

George Gansé hostil v Benine vojenských tajných Ľubomíra Skuhru a Juraja Šeba Zobraziť galériu (26)
George Gansé hostil v Benine vojenských tajných Ľubomíra Skuhru a Juraja Šeba (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Dlhoročný spolupracovník Jána Slotu, afričan George Gansé, zverejnil na Facebooku sériu fotografií zo svojho rodného Beninu. Na nich v uvoľnenej nálade popíja s dvoma dôstojníkmi z vojenských tajných služieb - Ľubomírom Skuhrom a Jurajom Šebom. Obaja figurujú v uniknutej správe o údajnom tunelovaní Vojenského spravodajstva.

Zatiaľ nie je jasné, kedy fotografie vznikli, no zrejme pochádzajú priamo z afrického štátu Benin, kde Gansé žije vo svojej vile. Na fotografiách dôstojníci vojenských tajných služieb popíjajú pivo, či vodku "Slotovku". Na fotografiách je George Gansé, ktorý kedysi pracoval ako osobný tajomník Jána Slotu. Slota zároveň dlhé roky využíval majetok, ktorý bol formálne napísaný na Gansého. Takto fungovala Slotova jachta, lietadlo, ako aj firma Slovben.

George Gansé hostil v
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: FB)

O tomto spojení informoval denník Sme, ktorý zverejnil aj sériu fotografií. Denník pripomína, že na jednej z nich je auto so žilinskou poznávacou značkou ZA-555, pričom autá s podobnými číslami tiež používal Ján Slota.

George Gansé hostil v
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: FB)

S Gansém na fotografiách pózuje Ľubomír Skuhra, súčasný šéf Vojenského spravodajstva, ktorý bol v minulosti šéfom Vojenského obranného spravodajstva, teda kontrarozviedky. Druhým Slovákom na obrázkoch je Juraj Šebo, bývalý šéf Vojenskej spravodajskej služby. Obe agentúry sú dnes spojené do jednej - Vojenského spravodajstva, ktorému velí Skuhra.

George Gansé hostil v
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: FB)

Samotný Skuhra sa podľa denníka ku fotografiám nevyjadril. Minister obrany Martin Glváč šéfovi VS dôveruje. "Na rozdiel od iných, pán Skuhra dostal bezpečnostnú previerku na stupeň utajenia prísne tajné a všetky takéto skutočnosti boli preverené na detektore lži,“  reagovalo podľa Sme ministerstvo.

Skuhra a Šebo u Gansého.
Zobraziť galériu (26)
Skuhra a Šebo u Gansého.  (Zdroj: FB)


O uniknutej tajnej správe sme už písali. Počas funkčného obdobia ministra obrany Jaroslava Bašku (Smer) malo vo vojenských tajných službách dochádzať k nevýhodnému predaju majetku spriazneným osobám.
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu