Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrtiace objatie lavíny: Horolezca pochovali tony snehu v Tatrách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

POPRAD – Vo Vysokých Tatrách dnes zomrel v lavíne slovenský horolezec. Pád lavíny v oblasti vodopádu Skok v Mlynickej doline nahlásil popoludní jeho priateľ. Po dopade doskovej lavíny, ktorá dosahovala 200 až 300 metrov, zostal čiastočne zasypaný v jej čele.

Bol schopný privolať pomoc, avšak nedokázal sa vyhrabať z nánosu snehu. Muž sa zároveň snažil pomocou lavínového prístroja lokalizovať kamaráta. Horská služba požiadala o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu z Popradu. Leteckí záchranári vzali na palubu vrtuľníka okrem lekára aj horského záchranára so služobným psom.

Vrtuľník sa vrátil na heliport do Starého Smokovca po druhého psovoda. Záchranári pomohli prvému zasypanému dostať sa zo snehového zovretia a zároveň so psami okamžite začali prehľadávať miesto. Keď lavínový pes našiel druhého postihnutého, záchranári sa pokúsili ho oživiť. Muža oživovali aj na palube vrtuľníka počas prevozu do nemocnice. Aj napriek snahe záchranárov sato však nepodarilo, informovala Horská záchranná služba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu