Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Penta odmieta, že by Dôvera bola na predaj

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Investičná skupina Penta, akcionár súkromnej zdravotnej poisťovne (ZP) Dôvera, odmieta medializované informácie o tom, že je pripravená predať svoj vlastnícky podiel v Dôvere.

"Chceme v tejto súvislosti zdôrazniť, že ZP Dôvera nie je na predaj a my nevedieme žiadne rokovania na túto tému ani so štátnym a ani so žiadnym privátnym potenciálnym záujemcom," uviedol hovorca skupiny Martin Danko.

Poukázal na to, že zámerom Penty je dlhodobé pôsobenie v sektore verejného zdravotného poistenia, a preto sa predaj neplánuje. "Zásadne sa tiež odmietame vyjadrovať či komentovať akékoľvek špekulácie, ktoré sa týkajú aktuálnej trhovej hodnoty Dôvery. V situácii, kedy vláda SR otvorene deklaruje zámer vyvlastniť súkromné zdravotné poisťovne, sa - aj vzhľadom na možné súdne spory - nebudeme k hodnote ZP Dôvera nijako vyjadrovať," doplnil.

Dnešné Hospodárske noviny napísali, že postoj Penty k predaju Dôvery sa zmenil a vláda by ju mohla získať za 400 až 450 miliónov eur. Denníku to mal prezradiť zdroj z prostredia spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu