Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dno Kuchajdy vydalo svoje poklady: Pozrite, čo všetko potápači našli!

Čistenie zabezpečoval deväťčlenný tím, v ktorom boli štyria potápači. Zobraziť galériu (7)
Čistenie zabezpečoval deväťčlenný tím, v ktorom boli štyria potápači. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nákupný vozík, detský kočík, ale aj vyhodenú pneumatiku vytiahli dnes potápači počas čistenia prírodného kúpaliska na Kuchajde v bratislavskom Novom Meste.

Čistenie pravidelne na začiatku sezóny zabezpečuje mestská časť.

"Dôraz kladieme na pásmo vyhradené pre kúpajúcich sa a vyčistenie plochy pod mólom. Pravidelne tam nachádzame sklenené črepiny, ale aj vlasce a háčiky po rybároch. Tie predstavujú riziko pre ľudí, ktorí sa prišli na Kuchajdu okúpať," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Čistenie podľa Tettingera zabezpečoval deväťčlenný tím, v ktorom boli štyria potápači. Tí sa pod vodou vystriedali po dvojiciach. Odpad zbierali do veľkokapacitného kontajnera, ktorý zabezpečil EKO-podnik verejnoprospešných služieb.

Po prvom veľkom čistení sa v priebehu sezóny zabezpečuje dočisťovanie dna v pobrežnej časti. "Väčšina správcov dno vodnej plochy nečistí, čím ohrozujú zdravie návštevníkov," upozornil predseda Klubu potápačov Octopus Tomáš Rácz.

Z dna Kuchajdy počas minulých rokov potápači vytiahli aj označovač cestovných lístkov z autobusu mestskej hromadnej dopravy, odpadkové koše či vodný bicykel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu