Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Čo bude s dovolenkami tisícov Slovákov? Cestovka Tip Tour sa odmlčala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: smallbusinesshub.com)

BRATISLAVA – Slovenská cestovka pred krachom? Tisíce klientov Tip Touru sú vyše dvoch týždňov ako na ihlách. Pobočky cestovnej kancelárie sú totiž už niekoľko dní zavreté a nikto neodpovedá ani na telefonáty. Slováci, ktorí si prostredníctvom firmy zaplatili letné dovolenky, sa teraz obávajú toho najhoršieho. Správu priniesol denník Plus jeden deň.

Na dverách bratislavského sídla CK Tip Tour svieti už niekoľko  dní ten istý oznam. „Milí klienti, práve dochádza k interným zmenám, v dôsledku čoho je prevádzka obmedzená“. V kancelárii nikto neotvára a telefóny sú vypnuté. Klientom, s ktorými cestovka nekomunikuje už vyše dvoch týždňov, tak neostáva nič iné, len čakať.

Tip Tour, ktorá za prvé tri mesiace tohto roka predala asi 1100 zájazdov, by mala svoje pobočky otvoriť už v utorok 30. apríla. Za "odmlčanie" vraj môže zmena na poste majiteľa spoločnosti, objavili sa aj informácie o tom, že cestovka rokuje o vstupe nového investora z Česka. Stanislav Macko zo Slovenskej asociácie cestovných agentúr a kancelárií zákazníkov vyzýva, aby boli trpezliví.

„V sobotu večer budeme s konateľom rokovať, či sa im podarilo získať úver. A v pondelok oznámime výsledok,“ povedal pre denník. K problémom v spoločnosti sa vyjadrovať nechcel, no tvrdí, že konateľ chce cestovku spojazdniť. Spoločnosť ponúkajúca zájazdy doma i v zahraničí je na trhu už niekoľko rokov a na obchodnej inšpekcii sa na ňu doposiaľ nik nesťažoval.

Peniaze na odškodnenie klientov v prípade krachu spoločnosť k dispozícii má. Pre prípad úpadku je v Allianz – Slovenskej poisťovni poistená na 430 tisíc eur, ktoré by na vyplatenie klientov mali stačiť. O zložitej situácii cestovky je poisťovňa informovaná, konať však bude až vtedy, keď Tip Tour ohlási úpadok, čo sa zatiaľ nestalo. V prípade krachu musia zákazníci, ktorí si v cestovnej kancelárii zájazd zakúpili, vzniknutú škodu ohlásiť do šiestich mesiacov. Niekoľko ďalších mesiacov však môže trvať aj vrátenie peňazí, keďže poisťovne takéto škodové udalosti vybavujú priebežne.

Máte aj vy z tohto roka nejaké negatívne skúsenosti s cestovnými kanceláriami? Podeľte sa o ne aj s nami a napíšte nám na  tipy@topky.sk .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu