Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slováci, pripravte sa: Počasie sa zbláznilo, valí sa na nás takáto horúčava!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Akosi sme si už zvykli, že v našich zemepisných šírkach nasleduje po zime hneď leto. Teda aspoň pri pohľade na teploty, ktoré sa častokrát prehupnú počas pár dní z mínusových na také, kedy nám stačí obliecť si už iba tričko a šortky. Podľa SHMÚ sa budúci týždeň bude niesť presne v takomto znamení a v sobotu sa môžeme tešiť až na 29 stupňov.

V pondelok nás čaká malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť s ojedinelými prehánkami a teplotami až do 25 stupňov. Fúkať bude iba slabý premenlivý vietor.

V utorok sa treba pripraviť na prevažne veľkú oblačnosť a na mnohých miestach sa vyskytne dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota klesne na 10 až 5, na severe okolo 3 stupňov. Denná vystúpi na 18 až 23 stupňov. Juhozápadný vietor povanie rýchlosťou 5 až 20 km/h.

Streda má byť jasná až polooblačná s nočnými teplotami medzi 9 až 4, na severe miestami okolo 2 stupňov. Denná teplota sa udrží v rozmedzí 18 až 23, na severe 13 až 18 stupňov.

Aj vo štvrtok bude jasné až polojasné počasie, ktoré nás neprekvapí ani veľkou zmenou teplôt. Nočné sa majú pohybovať v rozmedzí 8 až 3, na severe miestami okolo 1 stupňa. Denné sa vyšplhajú na 19 až 24.

V piatok k nám začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch, ktorý sa podpíše na jasnom až polojasnom a veľmi teplom dni. V noci bude 10 až 4, cez deň 22 až 27 stupňov.

Prílev teplého a vlhšieho vzduchu sa nezastaví ani v sobotu, takže nás čaká polooblačné až oblačné počasie, ktoré budú hlavne popoludní sprevádzať prehánky alebo búrky. Nočná teplota klesne na 10 až 5, na juhozápade okolo 12 stupňov a pozor, denná, vystúpi až na 29 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu