Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SDKÚ chce počuť názory zamestnávateľov na nezamestnanosť

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS si chce podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca v piatok pri okrúhlom stole o nezamestnanosti vypočuť názory živnostníkov a malých podnikateľov pred mimoriadnym zasadnutím parlamentu. NR SR sa bude na budúci týždeň zaoberať práve nezamestnanosťou.

„Chceme si vypočuť názory tvorcov pracovných miest, akými sú živnostníci a malí podnikatelia, ktorých zasiahli ideologické opatrenia vlády,“ povedal dnes pre agentúru Štefanec. SDKÚ-DS chce na stretnutí s odborníkmi a predstaviteľmi KDH a Mosta-Híd hovoriť o rovnej dani, daňovom a odvodovom zaťažení, pracovnom práve a všetkých opatreniach, ktoré pomôžu vytvoriť pracovné miesta, aby sa zastavil súčasný trend zvyšovania nezamestnanosti na Slovensku.

Ako povedal predseda KDH Ján Figeľ, okrúhly stôl je výrazom záujmu o seriózny dialóg s odbornou verejnosťou o prioritnej a najcitlivejšej téme pre vývoj Slovenska. „Ak rastie nezamestnanosť, ak mnoho rodín je ňou zasiahnutých, ťažko hovoriť o perspektíve rozvoja,“ uviedol predseda KDH, podľa ktorého konsolidácia nemôže byť postavená len na zvyšovaní daní, odvodov a poplatkov.

Zároveň priznal, že okrúhly stôl je paralela s dnes nefungujúcim spôsobom komunikácie premiéra so sociálno-ekonomickými partnermi, pretože Rada solidarity a rozvoja neprináša ozdravné riešenia, ale je podľa neho skôr nástrojom pre monológ a jednostrannosť vlády k ekonomickým a sociálnym partnerom s výnimkou odborárskych bosov. „Názory zamestnávateľov nie sú súčasťou vládnych rozhodnutí,“ konštatoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu