Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovenskí komunisti pozvali severokórejského veľvyslanca na vodku: Chcú vedieť o vojne!

Jozef Hrdlička z KSS chystá veľké pozvanie pre Kwanga
Jozef Hrdlička z KSS chystá veľké pozvanie pre Kwanga (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Kórejská kríza rozhýbala aj slovenských súdruhov z KSS. Kvôli pochybnostiam, čo sa deje momentálne na Kórejskom polostrove, si pozvali na návštevu toho najpovolanejšieho. Veľvyslanca Severnej Kórey v Česku a na Slovensku Ri Kwanga.

„Situácia je neprehľadná a s nedôverou sa pozeráme na informácie, ktoré zverejňujú médiá. Nemáme objektívne informácie a aj preto sme sa rozhodli pozvať na stretnutie veľvyslanca, aby nám reálnu situáciu priblížil,“ uviedol pre Topky predseda KSS Jozef Hrdlička. Stretnutie by sa malo konať budúci týždeň v bratislavskej centrále komunistickej strany.

Hrdlička prezradil, že sa s Kwangom stýkajú pravidelne raz-dvakrát do roka. „Spoločne hľadáme alternatívy ku kapitalistickému systému, ktorý ako sa ukazuje, zlyhal. Potvrdzuje to aj súčasná kríza vo svete,“ myslí si Hrdlička. Či ho aj nejako špeciálne pohostia iba prezradil, že tradične. „Káva, chlebíček a nepopieram, že tam je aj štamprlík vodky,“ reagoval s úsmevom Hrdlička.

Prekvapením však je, že KSS sa nepridala ku svojim partnerským stranám a nezablahoželala vodcovi KĽDR Kim Čong-unovi k výročiu narodenia zakladateľa KĽDR Kim -Ir Sena. Ako uviedla severokórejská tlačová agentúra komunistické strany po celom svete sa predbiehali s blahoželaním všetkého dobrého prvého tajomníka strany pracujúcich v histórii. Údajne nechýbali ani darčekové koše a rôzne kytice. Beninská komunistická strana dokonca ponúkla Unovi pri tejto príležitosti čestné členstvo v strane. Na oslavy sa údajne registrovalu už 12 tisíc novinárov z celého sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu