Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodiči, opatrne! Cesty sú vlhké až mokré

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Všetky cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, aj ich povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Na cestách v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do 3 cm. V obvode Trstená sa na cestách tretích tried miestami vyskytuje utlačený sneh do 5 cm. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC).

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem HP Čertovica, Huty, Besník, Grajnár, Súľová, Javorník a Fačkov, kde sa miestami na vozovkách vyskytuje vrstva čerstvého až kašovitého snehu do 2 cm. HP Ďurďošík má povrch vozovky suchý.

SSC upozorňuje, že pre sadnutú vozovku na ceste I/75 medzi obcami Luboreč a Lehôtka v okrese Lučenec je premávka obmedzená a presmerovaná do jedného jazdného pruhu. Tiež je tam znížená rýchlosť na 20 km/h až do odvolania.

Znížená viditeľnosť z dohľadnosťou do 100 m je v okolí Čadce. Dôvodom je silné sneženie. Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo. Cesta I/75 v úseku Veľký Krtíš - Pôtor je uzatvorená pre všetku dopravu pre opravu vozovky (km 158 - km 166) do 31. decembra. Obchádzková trasa vedie cez Veľký Krtíš - Malý Krtíš - Bušince - Pôtor alebo cez Veľký Krtíš - Modrý Kameň- Dolné Strháre - Pôtor.

Platí úplná uzávierka mostu pod sídliskom Žarec, ktorý križuje železničnú trať a rieku Kysuca (evid. č. 011-208). Predmetný úsek tvorí obchádzkovú trasu v prípade uzávierky tunela Horelica. Podľa pokynov PZ SR je doprava ADR (preprava nebezpečného nákladu) odklonená na cestu č. I/18 cez obec Makov. Platnosť uzávierky v čase od 20. marca 21:00 až do 31. decembra 00:00. Pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu