Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodiči, povrch ciest je vlhký a mokrý, cesty sú zjazdné

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý, okrem úsekov R3 na Orave, kde sa na vozovke vyskytuje vrstva kašovitého snehu do dvoch cm.

Ako informuje Slovenská správa ciest, tiež všetky cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý až pokrytý vrstvou kašovitého snehu do dvoch cm. Na cestách v horských oblastiach stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch cm, miestami do piatich cm, v obvode Trstená je to päť až desať cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, okrem priechodov Veľké Pole, Makov, Javorník, Fačkov, Príslop, Šturec, Donovaly, Huty, Čertovica, Podspády, Besník, Pusté Pole, Branisko a Herlianske sedlo, kde sa na vozovkách vyskytuje vrstva čerstvého až kašovitého, miestami utlačeného sneh do dvoch cm, na priechode Hriňová až do piatich cm. Na horskom priechode Biela Hora je zľadovatený sneh do dvoch cm.

Slovenská správa ciest vodičov upozorňuje, že na ceste I/11 Oščadnica - Kysucký Lieskovec a na cestách v okrese Senica a Skalica je miestami zľadovatený sneh do dvoch cm. Pozor treba dať na hmlu z dohľadnosťou do 50 m v okolí Dobšinej.

Na horskom priechode Šturec zasa hrozí nebezpečenstvo padania lavín. Na ceste I/2 na nadjazde nad diaľnicou D2 pri Zohore a pri čerpacej stanici Jurki je osadené dopravné značenie "Iné nebezpečenstvo" z dôvodu nebezpečných výtlkov. Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu