Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pozor na falošné maily od Daňového úradu, šíria vírus!

Takto vyzerá podozrivý e-mail.
Takto vyzerá podozrivý e-mail. (Zdroj: eset)

BRATISLAVA - Spolu s termínom na podanie daňového priznania sa na naše hlavy valí aj iná hrozba. Viaceré slovenské spoločnosti dostali e-mail, ktorý sa tvári ako pošta od Daňového úradu. V skutočnosti však šíri nebezpečný program - trójskeho koňa.

E-mail varuje svojho adresáta, že svoju daň musí uhradiť na konkrétne číslo účtu, ktoré sa má nachádzať v dokumente. Ten by si mal užívateľ stiahnuť z internetu. Antivírusová spoločnosť Eset však upozorňuje, že adresáti si "týmto spôsobom do systému nainštalujú trójskeho koňa, ktorý z ich počítačov môže získať citlivé informácie v podobe prístupových údajov do rozličných webových služieb, do ktorých patrí aj internetbanking".

Takto vyzerá podvodný e-mail
Zobraziť galériu (1)
Takto vyzerá podvodný e-mail  (Zdroj: eset)

 

Expert na kybernetickú bezpečnosť Peter Stančík v tejto súvislosti upozorňuje, že ochrana pred podobným napadnutím počítača je nielen vecou antivírového programu, ale aj zodpovedného prístupu zamestnancov, ktorí by mali vedieť, na aké odkazy je lepšie neklikať. Spomenutý e-mail prišiel v dobe, keď väčšina z nás rieši daňové priznania a navyše použil takzvaný spoofing, teda sa odoslal v mene Daňového úradu, ktorý o tom nevedel. Eset vírus zistil pod názvom Win32/Sazoora.A.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu