Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Želiezovce: Policajti čoraz častejšie riešia šikanovanie a záškoláctvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽELIEZOVCE – Mestskí policajti v Želiezovciach musia okrem patrolovania v uliciach čoraz viac zameriavať svoju pozornosť na školy a mladých ľudí. Ako informoval náčelník mestskej polície (MsP) Branislav Alakša, jeho podriadení musia v poslednom čase reagovať na zvýšený počet prejavov záškoláctva a šikanovania u študentov.

„Spolupracujeme s riaditeľmi stredných škôl a základných škôl aj s vedením špeciálnej školy. Požadujú prítomnosť príslušníkov MsP na školách kvôli kontrole dodržiavania zákona o ochrane nefajčiarov ale aj preto, že na školách je prítomná šikana. Celkovo sme takto vykonali 173 kontrol, ktoré boli robené aj opakovane, niekoľkokrát za deň,“ uviedol Alakša.

Na mladistvých a maloletých si mestskí policajti posvietili nielen na školách, ale aj v zábavných podnikoch. Počas kontrol ich v baroch a reštauráciách hľadali hlavne na začiatku a na konci školských prázdnin. „Boli tiež vykonané častejšie kontroly v herniach na území mesta, kde rómskych rodičov často sprevádzajú aj ich maloleté deti. Maloleté osoby do 15 rokov bez dozoru svojich zákonných zástupcov boli po 21. hodine z týchto zariadení vykázané. V rámci kontrol zisťujeme aj porušenie zákona v podávaní alkoholických nápojov mladistvým a maloletým osobám. Skontrolovaných bolo približne 95 mladých ľudí,“ hovorí Alakša.

Ako pripomenul, hliadky mestskej polície sa pri svojej činnosti zameriavajú hlavne na najrizikovejšie časti Želiezoviec. Ide predovšetkým o ulice, na ktorých sa nachádza viacero zábavných podnikov a pohostinstiev. „Sú to ulice Krátka, Poštová, Hronská, Cintorínska, Jarmočná, či Schubertova, ale aj okolie vnútroblokov na sídliskách. Napríklad „čínska štvrť“, či za poštou,“ povedal Alakša.

Okrem lokalít, ktoré sú nebezpečné kvôli porušovaniu verejného poriadku, eviduje MsP v Želiezovciach aj oblasti, ktoré sú problematické kvôli ničeniu životného prostredia. „Na úseku ochrany životného prostredia k rizikovým lokalitám aj naďalej patria hlavne okrajové časti katastrálneho územia mesta, kde počas celého roka aj napriek pravidelným kontrolám vznikali nové nepovolené čierne skládky a dochádzalo k nepovoleným výrubom stromov. MsP bude tieto lokality aj naďalej monitorovať,“ skonštatoval Alakša.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu