Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodiči pozor, na východe sa môžu tvoriť snehové jazyky

Ilustračné foto Ilustračné foto
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý. Všetky cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na západnom Slovensku a na juhu Slovenska prevažne suchý, na ostatnom území prevažne vlhký až mokrý alebo pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do 5 cm, v okrese Trstená na cestách III. triedy až do 10 cm.

Na cestách I/77 Bardejov - Hutka, I/67 Spišská Belá - Šarpanec, I/67 Bušovce -Toporčík, I/68 Pusté Pole, I/18 Levoča - Jánovce, II/536 Jánovce - Kežmarok, III/67028 Lendak - Slovenská Ves, III/1818163 Hradisko - Vlkovce, III/53304 Krásna Lúka - Bajerovce , III/53305 Šarišské Dravce - Poloma, III/18179 Brutovce - Olšavica, III/18181 Paršivá III/54305 a III/54304 Závadka a Hradisko a na cestách Jasenica - Vavrečka , Sihelné - Mutné , Bobrov - Oravská Lesná Kubínska v okrese Námestovo a v celom okrese Prešov sa následkom silného vetra tvoria snehové jazyky a záveje.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem horského priechodu Podspády, Herlianske Sedlo, Grajnár, Súľová, Pusté Pole, Čertovica, Besník, Klenov, Huty, Branisko, Dobšiná a Donovaly, ktoré majú povrch pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého resp. miestami utlačeného snehu do 5 cm. Na horskom priechode Hriňová je povrch vozovky pokrytý vrstvou zľadovateného snehu do 2 cm.

Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu