Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto je tvár rozrezanej ženy: Zrejme bola Slovenka, nosila starú protézu!

Rozkúskovaná žena v Prahe
Rozkúskovaná žena v Prahe (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA – Českí kriminalisti zverejnili novú podobizeň zatiaľ neznámej ženy, ktorej časti tela sa našli v zime 2011/2012 na rôznych miestach Prahy. Zrejme išlo o asi 50-ročnú Slovenku s riedkymi hnedými vlasmi a zelenohnedými očami.

Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na policajného hovorcu Tomáša Hulana.

"Kriminalisti pátrajú po totožnosti zobrazenej ženy. Tentoraz navyše disponujú pomerne konkrétnym popisom osoby, ktorá má merať 172 centimetrov, má prírodné, riedke, jemné, rovné svetlohnedé vlasy a je vo veku  okolo 50 rokov," citoval server policajného hovoru.

Polícia predpokladá, že žena, ktorá mala zrejme jazvu na spodnej pere a chýbali jej niektoré zuby, bola Slovenka. Vychádza pri tom z rozboru jej chrupu. Experti totiž zistili, že žena má zubnú náhradu, ktorá sa v ČR už viac ako desať rokov nepoužíva, ale na Slovensku je bežná.

Zverejnený portrét je súčasťou spisu iného prípadu násilnej trestnej činnosti, ale podľa odborníkov sa v mnohom podobá zrekonštruovanej tvári mŕtvej ženy. Prípad vyšetrujú kriminalisti od konca decembra 2011, keď sa na rôznych miestach českej metropoly našli časti ľudského tela. Ženské ruky našiel chodec pri Kunratickom potoku v Prahe 4, trup našli policajti o tri týždne neskôr v žižkovskom lesoparku a hlavu bezdomovci koncom januára 2012 na Rohanskom ostrove v štvrti Karlín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu