Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najbohatší Slovák odmietol let do vesmíru: Ušetrím 5 miliónov a radšej si zahrám tenis!

Andreja Babiša vesmír nezaujal. Zobraziť galériu (2)
Andreja Babiša vesmír nezaujal.

BRATISLAVA - Keby ste mali tú možnosť, čo by ste si vybrali? Výlet do vesmíru, alebo tenisový zápas? Najbohatší Slovák Andrej Babiš má jasno - kašle na vesmír, radšej si zahrá tenis. Možnosť letu do vesmíru pritom pre tohto miliardára bola celkom reálna.

Babiš tvrdí, že ak by sa skutočne šiel pozrieť do vesmíru, nemohol by sa svojim zamestnancom pozrieť do očí. Výlet, na ktorý dostal ponuku, by totiž stál päť miliónov českých korún, čo by v čase krízy asi nejdnému pracujúcemu zdvihlo žlč.

Andrej Babiš na Twitteri.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Miliardár Babiš výlet na obežnú dráhu odmietol. Tvrdí, že radšej si zahrá tenis a k tomu ušetrí spomenutých päť miliónov. Jeho kamaráti na Twitteri nezabudli toto gesto oceniť.

Andrej Babiš pochádza z Bratislavy, no má české občianstvo a patrí k trojici najbohatších Čechov. Magazín Forbes ho zaradil medzi tisícku najbohatších ľudí sveta a jeho majetok má hodnotu viac ako jednu miliardu eur. Podniká najmä v potravinárstve a poľnohospodárstve. Pred rokom 1989 bol členom komunistickej strany a podľa archívov Ústavu pamäti národa aj agentom ŠtB. Sám Babiš však spoluprácu s ŠtB popiera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu