Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Komplikovaná situácia na našich cestách: Pozor na výtlky a hladiny riek!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Vodiči na území Slovenska by dnes mali počítať s niekoľkými obmedzeniami, ktoré súvisia aj so stúpaním hladiny riek.

Pre vybreženie rieky Hron bola uzavretá cesta III/51015 na úseku Hronovce - Malé Ludince a pre vysokú hladinu rieky Morava je od štvrtka (28. 2.) uzavretý hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau na ceste III/00238. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.

Podľa neho si treba dať pozor aj na ceste I/2 na nadjazde nad diaľnicou D2 pri Zohore a pri čerpacej stanici Jurki. Je tam osadené dopravné značenie "iné nebezpečenstvo" z dôvodu nebezpečných výtlkov. Vodiči by si mali dať pozor

Šoféri vozidiel s dĺžkou nad 10 m by zase nemali zabúdať, že je pre nich počas celej zimnej sezóny uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom, ako aj horské priechody Skýcov, Herlianske sedlo a Fačkov.

Vo všeobecnosti však platí, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty a cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú zjazdné a ich povrch je prevažne suchý. Na cestách nižších tried vo vyšších polohách stredného a severného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného, miestami zľadovateného snehu do troch centimetrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu