Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cestári kašlú aj na mocných: Výtlky sú u Fica, aj pred Ftáčnikovým domom!

Takýto výtlk sme našli priamo na ulici, kde býva primátor Milan Ftáčnik Zobraziť galériu (9)
Takýto výtlk sme našli priamo na ulici, kde býva primátor Milan Ftáčnik (Zdroj: Ján Zemiar, SITA)

BRATISLAVA - Hoci existujú rovnejší medzi rovnými, v niektorých veciach si skutočne nemáme čo závidieť. Napríklad, že do práce chodíme všetci po tých istých cestách. Výtlky v hlavnom meste si tak užíva nielen plebs, ale aj samotný primátor Milan Ftáčnik, či premiér Fico. Krásny, hlboký výtlk zdobí ulicu priamo pred Úradom vlády.

Jar je tu a s ňou aj cesty posiate výtlkmi. Každý z nás si už s nimi užil svoje, niektorí už aj opravovali defekty. Príroda a kvalita našich ciest si nevyberajú a preto si jeden výtlk mohol dovoliť trvalý pobyt na ceste priamo pred domom bratislavského primátora Milana Ftáčnika. Nech sa páči:

Výtlk 2013-Ftáčnik, hneď pri primátorovom byte
Zobraziť galériu (9)
Výtlk 2013-Ftáčnik, hneď pri primátorovom byte  (Zdroj: Jan Zemiar)

Krásnu, hlbokú jamu v asfalte zdobí na dne trocha štrku, zjavne zo zimného posypu. Len v Bratislave sa aktivistom aktuálne podarilo zmapovať najmenej 2600 výtlkov. Boj s cestným tankodromom často komplikujú finančné suchoty. Košice informovali, že opravujú iba havarijné stavy. Poslanci v Bratislavskom Ružinove sa zas poslanci nedohodli na rozpočte, čo opravy ciest prinajmenšom oddiali.

Výtlk 2013-Fico, priamo pred Úradom vlády
Zobraziť galériu (9)
Výtlk 2013-Fico, priamo pred Úradom vlády  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nekvalitné cesty si už vybrali svoje obete aj medzi poslancami parlamentu. Bývalý kádéhák Radoslav Procházka sa na Facebooku posťažoval, že si zničil koleso na výtlku neďaleko hlavnej autobusovej stanice na bratislavských Mlynských nivách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu