Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodiči, tu môžete hlásiť cestné výtlky: Denne ich hlási vyše 20 z vás

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vodičov jazdiacich na bratislavských cestách po snehových kalamitách v súčasnosti trápia výtlky na cestách. Tie môžu nahlasovať na telefónnom čísle Call centra 02/17 100 alebo na mobilnom telefónnom čísle 0902 985 887, denne tu zaznamenajú vyše 20 hlásení.

Informovala o tom hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. Nahlásené podnety dispečer alebo správca potom preveria, ak je podnet občana opodstatnený, miesto označia prenosnou dopravnou značkou Z4 a následne opravia. Ako však dodala Rodinová, veľakrát sa stáva, že mesto označí výtlk prenosnou značkou alebo značkami a tie potom vodiči odsúvajú na kraj cesty alebo na chodníky.

Výtlky a jamy na cestách môžu občania nahlasovať na Front Office magistrátu, priamo v budove na Primaciálnom námestí je servis pre občana. Obrátiť sa môžu na samosprávu tiež mailom, od pondelka zriadili emailovú schránku vytlk@bratislava.sk. Tam môžu občania nahlásiť konkrétne miesta, ktoré potrebujú opravu a tiež na adrese nájdu informácie o lokalitách, kde sa v daný deň pracuje.

Podľa Rodinovej sa situácia s výtlkmi na cestách po tohtoročnej zime skomplikovala, výtlkov je veľa a nie je v silách dodávateľa ich všetky odstrániť v krátkom čase. Mesto preto zvoláva na 14. marca mimoriadne zastupiteľstvo, ktoré má prerokovať presun finančných prostriedkov na ďalšie riešenie havarijnej situácie s výtlkmi v Bratislave. V meste od začiatku roka opravili už vyše tisíc výtlkov. V prvej polovici tohto týždňa zahladili cestári 154 výtlkov na uliciach Odborárska, Vajnorská a Bojnická a tiež na Hodžovom a Kollárovom námestí či na ulici 29. augusta.

Ďalších 117 dier opravili v oblasti Mlynských nív, Karpatskej, Jeséniovej a Podkolibskej ulici i na Nábreží arm. generála L. Svobodu. Cestári opravovali výtlky aj na uliciach Podkolibská a Karloveská, Karadžičova, Krížna, Bajkalská a Saratovská. Hlavné mesto chce počas nasledujúcich dvoch alebo troch týždňov opraviť hlavné cestné ťahy.

Na spravovanie výtlkov netechnologickým spôsobom mesto v tomto roku vyčlenilo 300-tisíc eur. Ako informovala Rodinová, na opravy výtlkov mesto už minulo viac ako 40-tisíc eur a vyše 60 ton materiálu. Niektoré cesty museli opravovať už viackrát, opakované opravy robili napríklad na Bajkalskej, Panónskej, Dolnozemskej, Rožňavskej, Lamačskej, Hodonínskej, Staromestskej, Krížnej a ďalších uliciach v Bratislave. Mesto ročne opraví viac ako šesť tisíc výtlkoch na cestách, ktoré má v správe. Podľa Rodinovej však v tomto roku predpokladajú, že ich môže byť aj viac ako osem tisíc. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu