Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Školáci zo západného Slovenska idú prázdninovať: MHD čakajú zmeny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Školákov z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja čakajú jarné prázdniny. Ako poslední budú oddychovať od soboty 2. marca a do školských lavíc sa opäť vrátia 11. marca.

Ako prví si od 16. februára užili voľno školáci z východu Slovenska, ktorí sa vrátili do škôl v pondelok 25. februára. Po nich od 23. februára do 3. marca prázdninovali žiaci a študenti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja.

Takmer 700-tisíc žiakov základných a stredných škôl sa po jarných prázdninách môže tešiť na ďalšie voľno koncom marca. Od 28. marca sa totiž začínajú veľkonočné prázdniny, ktoré potrvajú do 2. apríla. Do školských lavíc sa opäť vrátia 3. apríla. Potom už ale budú musieť zostať v škole až do dvojmesačných letných prázdniny, ktoré odštartujú 1. júla.

Počas jarných prázdnin nebudú premávať niektoré spoje MHD

Bratislavská mestská hromadná doprava (MHD) bude počas blížiacich sa jarných prázdnin premávať v upravenom režime. Od pondelka 4. marca do piatka 8. marca nebudú jazdiť okrem školských spojov ani linky číslo 55, 133, 178 a 192.

"Linky číslo 31, 39, 68 a 184 budú premávať bez obmedzenia, čiže podľa prevádzkového režimu pracovný deň," informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB). Rovnako, podľa cestovných poriadkov platných pre pracovný deň školského roka, budú podľa DPB premávať aj všetky linky, ktoré v cestovných poriadkoch nemajú rozdelený stĺpec pracovný deň na školský rok a školské prázdniny. Linka číslo 88 bude posilnená, na jednotlivé spoje DPB vypraví kĺbové vozidlá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu