Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brusel vypláca neuveriteľné dôchodky: Bývalí úradníci dostávajú 9 tisíc eur mesačne?

Europarlament sa o svojich vie postarať.
Europarlament sa o svojich vie postarať.

BRATISLAVA - Kariéra úradníka v obrovskom množstve inštitúcií spadajúcich pod prívlastok Európske, má svoje výhody. Nepatrí medzi ne len plat, ale zrejme aj penzia. Podľa písomnej správy, ktorá visí na webstránke Európskeho parlamentu berú niektorí úradníci až deväťtisíc eur mesačne

Penzie pre úradníkov vo výslužbe v rozsahu 3-9000 eur mesačne? Takéto údaje svietia v písomnej správe, ktorá je zverejnená na oficiálnej stránke Európskeho parlamentu. Európska komisia v nej odpovedá na otázky ohľadom podmienok odchodu do dôchodku pre euroúradníkov. Zverejnené sumy vyplácaných penzií však vyrážajú dych. Priemerná vyplácaná penzia je za rok 2012 4200 eur. Pravdepodobne ide o mesačnú sumu, hoci dokument to výslovne neuvádza. Ako najnižšiu penziu správa uvádza 35 eur, no ako najvyššia svieti cifra 9000. Správa má hlavičku Európskej komisie a podpísala ju Catherine Day, generálna tajomníčka Európskej komisie. Správa je adresovaná Michaelovi Theurerovi, šéfovi parlamentného výboru pre rozpočtovú kontrolu.

Správa spomína aj podmienky, za ktorých môže euroúradník odísť do predčasného dôchodku. Za určitých okolností sa to dá už v 55 rokoch a bez zníženia penzie. Na slovenskom zastúpení Európskej komisie v Bratislave sme včera nezohnali nikoho, kto by sa ku správe dokázal vyjadriť.

Dôchodok by

link http://www.scribd.com/doc/127774862/Dochodok

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu