Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Euroúradníci už v päťdesiatke do dôchodku!

BRATISLAVA - Je to nespravodlivé! Euroúradníci môžu už v päťdesiatke požiadať o predčasný dôchodok. Potom ich čaká pokoj a tisíce eur každý mesiac na konte. To však ešte nie je všetko.

Ak niektorého z týchto úradníkov vymenia z „politických“ dôvodov, nemusí už do konca života pohnúť prstom. Takéto výhody môže využívať aj približne 300 slovenských euroúradníkov. A čo my? Na Slovensku sa na dôchodok odchádza až v 62 rokoch.

Úradníci pracujúci v Bruseli, platení z európskych peňazí, majú za určitých okolností rozprávkové výhody. Napríklad tí, ktorí mali minulý rok v máji nad 45 rokov, alebo mali za sebou nad 20 rokov služby, si môžu požiadať o predčasný dôchodok. A jeho výška nie je žiadna almužna. U vysokých úradníkov sa plat pohybuje okolo 16 200 eur (622-tisíc Sk), dôchodok má po tridsiatich rokoch výšku 6 800 eur (261-tisíc Sk). Dôchodky však občas presahujú výšku aj 9 000 eur (346-tisíc Sk).

Tí, ktorí odídu už v päťdesiatke, budú síce brať o niečo menej, ale určite na tom nebudú zle. A to ešte nie je všetko. Pokiaľ niektorí úradníci odídu zo svojich postov z politických dôvodov, malú právo dostávať 3 mesiace po odchode 85 % mzdy, a potom ďalších 5 rokov 70 % pôvodného platu. A keby ani po piatich rokoch nedosiahli dôchodkový vek, budú až do jeho dosiahnutia dostávať 60 % svojho platu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu