Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Cestári v Trenčíne: Za 1,5 mesiaca minuli za posyp a naftu 830.000 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Na posypový materiál a pohonné látky minula Správa ciest (SC) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za jeden a pol mesiaca tohto roku toľko peňazí, ako počas iných rokov na celú zimnú údržbu. Informoval o tom riaditeľ SC TSK Stanislav Lališ.

"Táto zima je veľmi náročná. Od začiatku roka do 15. februára sme len na posypových materiáloch a pohonných látkach mali faktúry za viac ako 830.000 eur. I preto sme požiadali o mimoriadnu dotáciu. Tá však bude len v rámci 'neschváleného rozpočtu'. Keďže rozpočet TSK ešte nie je schválený, nevieme, či bude na minuloročnej úrovni," povedal Lališ.

SC TSK má v minuloročnom rozpočte schválený balík peňazí na zimnú i letnú údržbu ciest. O čo viac sa minie v zime, o to menej zostane na bežnú letnú údržbu. "Prvoradou úlohou je momentálne oprava výtlkov, ktorých je na krajských cestách milión. Nevieme, ako dopadne rozpočet. Ak nebude schválený, nepôjdu súvislé opravy ciest. Ak nepôjdu súvislé opravy ciest, ktorých je tam za 1,85 milióna eur, tak by sme mohli tieto peniaze použiť do údržby. To by bolo dobré pre údržbu, na druhej strane však chceme mať aj súvislé opravy," priblížil Lališ.

Ako dodal, aj finančné oddelenie TSK vidí, aká je situácia. "Sľúbili, že si ešte sadneme k neschválenému rozpočtu a budeme niektoré veci prehodnocovať. Takže predpokladám, že nejaké maličké navýšenie pôjde smerom k poslancom, či bude schválené, to je druhá vec," uzavrel Lališ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu