Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NDS: Údržba ciest si túto zimu vyžiadala 8,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dala túto zimu, počas ktorej dlhodobo a intenzívne snežilo, takmer 8,5 milióna eur na zabezpečenie diaľnic, rýchlostných ciest a ostatných ciest. Minulú zimu to bolo sedem miliónov eur.

Národná diaľničná spoločnosť udržiava 420 kilometrov diaľnic, 182 kilometrov rýchlostných ciest a 327 kilometrov ciest I., II., III. triedy, informoval hovorca NDS Marcel Jánošík. Od 1. novembra 2012 do 31. marca 2013 vykonáva zimnú službu, ktorou zabezpečuje zjazdnosť a prevádzkovú spôsobilosť diaľnic a rýchlostných ciest. Zabezpečuje to 14 stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest so 621 zamestnancami a 188 mechanizmami zimnej údržby. Ide o 149 univerzálnych sypačov, 15 vozidiel s pluhmi a 24 snehových fréz.

Túto zimu mechanizmy zimnej údržby odjazdili až 682 643 kilometrov, spotrebovali 525 431 litrov pohonných hmôt a 45 159 ton chemického posypového materiálu.

Poveternostnými podmienkami boli najviac zasiahnuté oblasti Zvolena, Považskej Bystrice, Košíc a Mengusoviec. Na rozdiel od minulého obdobia tohtoročná zima ukázala svoju silu vo väčšej miere aj na západnom Slovensku v Bratislave, Trnave a Malackách, doplnil Jánošík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu