Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bratislava je na zimu pripravená: Kraj má 3000 ton posypového materiálu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavský kraj má na zimnú údržbu ciest pripravených takmer 3000 ton posypového materiálu, v pohotovosti je 31 strojov a 44 pracovníkov. Zimná údržba spravidla trvá od 15. novembra do 15. marca.

Kraj má na zimnú údržbu ciest pripravených 1300 ton posypovej soli a 1650 ton drviny. Materiál je vysúťažený a bude sa dopĺňať podľa potreby. Posypový materiál spĺňa požiadavky platných technických noriem, právnych predpisov v oblasti ochrany zdravia ľudí, ochrany spotrebiteľa a životného prostredia.

V pohotovosti je 14 sypačov, štyri traktory s radlicou, jeden šípový pruh, štyri frézy, jeden gréder a sedem nakladačov.

"V rámci prebiehajúceho zimného obdobia a zimnej údržby sa o cesty stará 44 pracovníkov. Cesty sú nepretržite monitorované dispečerskými strediskami správcu, ktorým sú Regionálne cesty Bratislava (RCB), a. s., v jednotlivých regiónoch Malacky, Pezinok a Senec. O stave komunikácií zasielajú jednotliví dispečeri každý deň hlásenia. V prípade nepriaznivej poveternostnej situácie sa okamžite zabezpečuje zjazdnosť ciest II. a III. triedy, ktoré sú vo vlastníctve BSK," uviedla hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Iveta Tyšlerová.

Spoločnosť RCB spravuje 511 kilometrov ciest II. a III. triedy a 130 mostov, ktoré sú vo vlastníctve BSK. Zimná údržba od novembra 2012 do apríla 2013 stála BSK 4,4 milióna eur.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu