Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ružinovské cesty tak rýchlo neopravia: Poslanci to neschválili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci za SDKÚ–DS v miestnom zastupiteľstve Bratislava–Ružinov sú sklamaní odmietnutím ich návrhu na urýchlené prikročenie k opravám ciest. Informovala predsedníčka ružinovského poslaneckého klubu SDKÚ-DS Viktória Jančošeková.

 ,,K bodu zmena rozpočtu som navrhla uznesenie, ktorým by sme zaviazali miestny úrad k urýchlenému zmapovaniu najhorších úsekov ciest a k ich bezodkladnej oprave,“ vysvetlila Jančošeková. Jej kolega - vicestarosta Ján Buocik okrem toho chcel presadiť, aby sa určilo v zmenenom rozpočte, že na opravu výtlkov sa vyčleňuje suma 200 tisíc eur.

Nesúhlas s návrhom SDKÚ zdôvodnili kluby KDH, SaS a Most-Híd podľa Jančošekovej práve určením sumy na opravy. Podľa nich najprv treba situáciu zmapovať a potom vyčleniť peniaze. Podľa poslancov SDKÚ-DS je však situácia na cestách po tejto zime akútna a preto kroky na ich opravu neznesú odklad. ,,Zodpovedné hospodárenie v minulých rokoch a dotácia od štátu na sociálne otázky nám umožňujú vyčleniť na opravu ciest významnú sumu,“ uviedol vicestarosta Buocik. Podľa jeho slov by sa tak nadviazalo na rokovanie o rozpočte, keď už v decembri pridali na opravu ciest na základe jeho návrhu 120 tisíc eur a na návrh poslankyne SDKÚ-DS Eulálie Ižovej ďalších 100 tisíc. ,,Ružinov sa na rozdiel od magistrátu stavia ku svojej povinnosti udržiavať cesty vo vnútrosídliskách zodpovedne,“ dodal Buocik. Návrh SDKÚ-DS, ktorý bol v piatok odmietnutý, dával podľa Jančošekovej možnosť opraviť výtlky na akútnych miestach. Zároveň by sa vďaka navýšeniu peňazí dalo kvalitne opraviť viac ciest. Poukazuje na skúsenosti, že celková výmena povrchu je trvanlivejšia ako neustále plátanie. Príkladom je napríklad Nevädzová ulica, kde pred rokmi vymenili celý asfaltový koberec a prvý výtlk sa objavil až počas tejto zimy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu