Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Hudobná výchova na košickej základke: Žiakov potešil Kuly, Harich a Čeky!

Speváci v škole Zobraziť galériu (7)
Speváci v škole (Zdroj: Eva Mikulová)

KOŠICE – Ako na odovzdávaní Sávikov! Tak to dnes vyzeralo v istej základnej škole v Košiciach, kde prišli deti vyučovať hudobnú výchovu známe mená slovenského hudobného šoubiznisu.

Cigánski diabli, Andy Ďurica, Tomáš Buranovský, Maťo Husovký, Igor Timko, Marián Čekovský, Lukáš Adamec, Kuly, Martin Harich, Free Voice, Jaroslav Dvorský a Táňa Paľovíková. Tí všetci sa v rámci jednej hodiny zmenili na pedagógov. A každý z nich, na to išiel po svojom. Najväčšie salvy smiechu, sa ozývali z triedy deviatakov, kde „učil“ Marián Čekovský – Čeky. Ešte dlho po zvonení neopúšťal „svoju“ triedu a okrem vtipných historiek, spevu ich naučil i nový tanec. „Teraz stoličky hore a ide sa na to,“ kričal. Decká ho počúvali na slovo a jeho netradičnú výuku si užívali. „Bol super, keby nás učil stále,“ netajili nadšenie. I Igor  Timko mal na hodine veselo. Spievalo sa i uňho. V komornejšej atmosfére sa niesla hodina pod vedením Kulyho z Desmodu. „Prelistovali sme si triednu knihu. Čo to sme sa o žiakoch dozvedeli a všetci boli úžasní. Prezradili nám, že počúvajú najmä Rihannu a punk. Ale teší nás, že počúvajú aj nás a poznajú i naše pesničky.“ Samotný Kuly si s nimi nezanôtil, pretože ako vraví je po dvoch koncertoch. A či by vymenil hudbu za učenie ? „Určite nie. Som veľmi mäkký, i keď ak nepôsobím,“ smeje sa.

Najväčší ošiaľ však zažil spevácky benjamínok – superstarista Martin Harrich. Len čo sa v triede zjavil s gitarou, jeho fanúšičky boli hotové. Ďalšie dievčatá zas čakali na neho pred triedou a Martin rozdával autogramy na všetky strany. Jeho popularitu medzi tínedžerkami mu mohli starší kolegovia len závidieť. „Bolo to skvelé, žiaci boli fantastickí,“ so irokým úsmevom zhodnotil svoju „pedagogickú“ premiéru. Podobne boli nadšení i ďalší speváci, ale najväčšiu radosť mali samozrejme z ich návštevy decká.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu