Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Za volantom budte opatrní: Cesty sú prevažne mokré alebo zasnežené

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Aj keď sú všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na úseku rýchlostnej cesty R3 Trstená je na vozovke kašovitý sneh do 2 cm.

Vlhké, mokré alebo zasnežené sú aj cesty prvej, druhej a tretej triedy. Miestami je zľadovatený sneh do 3 cm, na vyššie položených cestách, najmä nižších tried je sneh do 5 až 10 cm.
      
Vodiči by si mali dávať pozor na horských priechodoch Hriňová, Súľová, Grajnár a Huty, kde je sneh do 4 až 5 cm. Na priechode Zbojská sa miestami vyskytuje zľadovatený sneh tiež do 4 až 5 cm. "Horské priechody Šútovce, Soroška, Pezinská Baba, Vyšehrad, Havran, Kremnické Bane a Biela Hora majú povrch vozoviek suchý až mokrý," informuje Slovenská správa ciest na svojom webe. Vodičov tiež upozorňuje, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice.
      
Kvôli silnému sneženiu je znížená dohľadnosť do 100 m v okolí Budimíra. Vplyvom silného bočného vetra sa na cestách okresov Martin a Turčianske Teplice a v okolí Prešova tvoria snehové jazyky. Silný vietor jazyky vytvára aj na horskom priechode Besník, na cestách Bajerovce a Poloma, na ceste v úseku Dobšinského kopca zas vznikajú záveje. Miestami je zľadovatený sneh na úsekoch ciest v okolí Nitrianskeho Pravna, Budatínu a Bytče.
      
Cesta Gemerská Poloma – Súľová a Úhornianske sedlo je uzavretá pre všetku dopravu. Na horskom priechode Šturec zas hrozí padanie lavín na vozovku.
      
Snehové reťaze musia použiť vozidlá v dĺžke nad 10 m na cestách v úseku Obručné - Bardejov, Červená Skala, Srdiečko - Bystrá, Vrchslatina - Brezno a na horskom priechode Čertovica. Pre vozidlá nad 10 m je celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu