Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovensko vyhlasuje vojnu obchodu s ľuďmi: Na svete je vyše milióna jeho obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: protvmagazin.ro)

BRATISLAVA - Na svete je podľa Medzinárodnej organizácie práce približne 1,225 milióna obetí obchodovania s ľuďmi na nadnárodnej a vnútroštátnej úrovni. Ročný finančný obrat z tejto činnosti predstavuje približne tri bilióny amerických dolárov. Témou obchodovania s ľuďmi sa budú zaoberať účastníci jednodňovej medzinárodnej konferencie "Obchodovanie s ľuďmi alebo otroctvo 21. storočia", ktorá sa uskutoční 14. februára v Sládkovičove.

Organizuje ju Fakulta práva J. Jesenského Vysokej školy (FPJJ VŠ) v Sládkovičove a Inštitút kriminologických štúdií OZ pri FPJJ VŠ Sládkovičovo. Odznejú na nej názory z pohľadu trestného práva, kriminológie, sociológie, prevencie kriminality, významu štatistiky a systému triedenia užitočných informácií atď. Záštitu nad podujatím prevzal rektor VŠ v Sládkovičove a poslanec Národnej rady (NR) SR Mojmír Mamojka.

Účasť na konferencii potvrdil napríklad veľvyslanec USA na Slovensku Teodore Sedgwick, europoslankyňa Edit Bauer, ombudsmanka Jana Dubovcová, štátny tajomník ministerstva vnútra a národný koordinátor boja proti obchodovaniu s ľuďmi Jozef Buček, poslankyňa NR SR Lucia Nicholsonová pôsobiaca v ľudskoprávnom výbore, predseda trestného senátu z Najvyššieho súdu SR Pavol Toman, prokurátor Špeciálnej prokuratúry SR Ján Hrivňák, Anna Babincová z Úradu boja proti organizovanej kriminalite, Barbara Illková z ministerstva zahraničných vecí, Andrea Cisárová z Centra pre medzinárodnú právnu ochranu detí a mládeže, Ivana Mrázková z ministerstva práce, Lucia Gazareková z ministerstva spravodlivosti, Miroslav Scheinost z Institútu pro kriminológii a sociální prevenci a iní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu