Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Príčinu pádu mostu v Kurimanoch určí až vyšetrovanie, tvrdí rezort dopravy

Pád mostu v Kurimanoch
Pád mostu v Kurimanoch (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Príčiny pádu rozostavaného mosta v Kurimanoch určí až vyšetrovanie, ktoré v súčasnosti ešte stále prebieha.

"O jeho priebehu nemáme a ani nemôžeme mať podrobné informácie až do doby jeho ukončenia," uvádza rezort dopravy v Správe o opatreniach ministerstva dopravy pre objasnenie situácie po páde diaľničného mosta v Kurimanoch. Materiál dnes poslanci Národnej rady (NR) SR vzali na vedomie.

Podľa rezortu zatiaľ nie je možné definitívne určiť skutočnú príčinu katastrofy. Rozostavaný most pri Kurimanoch sa zrútil 2. novembra minulého roka. Nešťastie si vyžiadalo život štyroch ľudí, ďalší deviati boli zranení. Po tragédii sa zastavili stavebné práce na celom diaľničnom úseku z Jánoviec po Jablonov. Tie sa s výnimkou samotného mosta v Kurimanoch obnovili 6. decembra 2012. O tom, kedy sa obnovia stavebné práce na moste, rozhodne až vyšetrovateľ.

Na výstavbe úseku D1 z Jánoviec po Jablonov sa podieľalo združenie firiem Váhostav-SK a Bögl a Krýsl. Zodpovednosť za výstavbu mosta pri Kurimanoch mala druhá spoločnosť v konzorciu, Bögl a Krýsl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu