Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nezvyčajný zásah trnavských hasičov: Ratovali kolegu (23), ktorý sa chcel zabiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr)

ZAVAR – Pridŕžal sa zábradlia a kričal, že skočí. V nedeľu pár minút po polnoci boli trnavskí hasiči privolaní na sídlisko Poronda v obci Zavar, kde mal na balkóne stáť mladík a vyhrážať sa, že skočí. Na prvý pohľad bežný zásah nabral na dramatickosti, keď chlapi po príchode na miesto zistili, o koho ide. Samovrahom bol totiž ich kolega, dobrovoľný hasič. Informoval o tom denník Trnavský hlas.

Na miesto ako prvá dorazila policajná hliadka, s ktorou mladík odmietal komunikovať a s nožom v ruke sa neustále vyhrážal, že skočí. Muži zákona nestrácali čas a jeden z nich vybehol na tretie poschodie do vedľajšieho bytu, odkiaľ sa snažil s mladíkom nadviazať rozhovor. Druhý zatiaľ zavolal hasičov aj záchranárov.

Mladého dobrovoľného hasiča však prítomnosť kolegov ešte viac znervóznila a požiadal ich, aby sa stiahli. Policajti ho napokon presvedčili, aby na balkón, na ktorom balansoval, mohol prísť veliteľ zásahu hasičov. „Po oboznámení sa so situáciou veliteľ zásahu začal komunikovať s mužom, ktorý následne preliezol na vnútornú stranu zábradlia,“ opísal dramatickú situáciu hovorca hasičov Marián Hruška.

Po ďalšom presviedčaní sa veliteľovi podarilo  za pomoci kolegov zúfalého mladíka premiestniť na vedľajší balkón, kde už čakali policajti. Dobrovoľného hasiča odovzdali záchranárom a tí ho previezli do trnavskej nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu