Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Skromné želanie samovraha-vydierača: Pošlite mi policajtku s fľašou chľastu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: drugs.ie, internet)

ZLÍN - Česká obec Tlumačov v Zlíne sa v pondelok stala dejiskom drámy, ktorej hlavným aktérom bol podnapitý dôchodca (75) rozhodnutý skoncovať so svojim životom. Policajní vyjednávači sa ho snažili presvedčiť a dostať do bezpečia, no on im hrozil streľbou a žiadneho muža zákona v jeho blízkosti nechcel ani vidieť. Jediné, na čo sa nakoniec predsa len nechal zlákať, bola policajtka s fľašou omamného moku! Informoval o tom český portál novinky.cz.

Zúfalý plán postaršieho pána oznámila na policajnú linku jeho rozrušená známa. Zároveň ich upozornila, že sa vyhráža postrieľaním všetkých, ktorí by sa mu v samovražde snažili zabrániť. Hliadky tak radšej situáciu riešili z bezpečnej vzdialenosti. Jedna policajtka sa s ním spojila telefonicky.

"Bol opitý a opäť zopakoval, že nechce pri dome žiadnych policajtov, inak začne strieľať," povedal hovorca zlínskej polície Petr Jaroš. Nešťastný dôchodca nechcel strážcov zákona ani vidieť, nakoniec však predsa spravil jednu výnimku. "Požiadal, aby k nemu do domu prišla policajtka v žltej bunde a doniesla mu fľašu alkoholu," dodal hovorca.

Nezvyčajné prianie mu policajti nesplnili a čakali na príchod vyjednávačov. Tým sa nakoniec muža podarilo presvedčiť, aby ich pustil dnu. Keď vošli do domu, bolo na prvý pohľad zrejmé, že je na mol opitý a nechcel sa s nimi rozprávať. Po chvíli sa mu však jazyk rozmotal a policajtom vysvetlil, prečo sa k zúfalému kroku odhodlal.

"Neskôr sa policajtom zveril, že ho život už nebaví a naozaj uvažuje o samovražde," uviedol policajný hovorca. Policajti však potrebovali zistiť to najdôležitejšie - kde má zúfalec ukrytú zbraň. Dôchodca neustále opakoval, že musí ísť priložiť do kotla. Vyjednávači ho nasledovali do kotolne, kde bola ukrytá plynová pištoľ. Tú chcel dôchodca prihodiť do kotla miesto uhlia, policajti však zachovali chladnú hlavu a s mužom neustále komunikovali. Nakoniec sa im ho podarilo presvedčiť a zbraň im vydal. Psychicky nalomený dôchodca skončil na psychiatrii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu