Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Autobusár po riskantnom manévri skončil v kamióne: Za toto mu hrozí basa!

Pri nehode sa zranilo až 19 cestujúcich Zobraziť galériu (4)
Pri nehode sa zranilo až 19 cestujúcich (Zdroj: polícia)

PRIEVIDZA – Päť rokov za ohrozenie. Hrozivo vyzerajúca nehoda, ku ktorej došlo včera popoludní medzi obcami Nitrianske Pravno a Vyšehradné, bude mať zrejme dohru na súde. Šofér autobusu plného cestujúcich tam vrazil do odstaveného kamióna, pričom sa zranilo až 19 ľudí. Príčinou havárie bol zrejme riskantný manéver autobusára pri predbiehaní, objavila sa však aj verzia, podľa ktorej sa mal vyhýbať protiidúcemu autu. Skutočnú pravdu zrejme ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

K zrážke došlo v utorok asi o 13:10 na ceste neďaleko obce Vyšehradné v smere od Prievidze na Martin. Šofér Karosy, v ktorej viezol 25 cestujúcich, sa snažil obísť nákladiak odstavený pri pravej krajnici. „V dôsledku  neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam stavu a povahe vozovky narazil prednou časťou do zadnej časti Mercedesu,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Riskantným manévrom autobusár ohrozil nielen cestujúcich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri nehode sa zranilo až 19 ľudí. „Cestujúca (55) z autobusu v dôsledku nehody utrpela zlomeninu predkolenia s doteraz presne nezistenou dobou liečby. Okrem nej sa zranilo 18 cestujúcich,“ dodala Antalová.

 

Autobusár po riskantnom manévri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Keďže cestujúcich v autobuse vystavil obrovskému riziku a hrozilo, že utrpia ťažkú ujmu na zdraví, vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecné nebezpečenstvo. V prípade dokázania vinu mu hrozí až 5 rokov za mrežami. Objavila sa aj verzia, že vodič sa mal pri predbiehaní vyhýbať protiidúcemu autu, polícia preto hľadá svedkov, ktorý by to mohli dosvedčiť.

Prievidzskí policajti žiadajú svedkov, ktorí videli oproti idúce osobné vozidlo, ktorému sa údajne vyhýbal vodič Karosy a ktorí v tom čase šli po uvedenej ceste, aby sa prihlásili na Okresný dopravný inšpektorát v Prievidzi,“ uviedla Antalová. Informácie však môžete poskytnúť aj anonymne na bezplatnej linke 158 alebo na telefonnom čísle 0961273501.

 

Autobusár po riskantnom manévri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Autobusár po riskantnom manévri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu