Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Hrozivá zrážka električky a chodkyne: Išla na červenú, vodič ju prešiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Včera sa približne o 21.00 hod stala na Púchovskej ulici v Bratislave vážna dopravná nehoda. Jej účastníkom bola chodkyňa (19) a vodič (22) električky.

Podľa doterajších zistení prechádzala chodkyňa po priechode pre chodcov vedúcom cez električkové koľajisko, riadenom svetelnou signalizáciou na červený signál „STOJ!“. Pri prechádzaní vošla žena do jazdnej dráhy električky jazdiacej von z mesta.

Po zrážke zostala chodkyňa zakliesnená pod električkou a utrpela ťažké zranenia v oblasti tváre, hrudníka a panvy. Spod električky ju museli vyslobodiť pomocou techniky Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Pacientka bola prevezená do nemocnice v Ružinove. Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava Petry Stano Maťašovskej má pacientka zlomenú panvu, poranenú tvár, pľúca a otras mozgu. "Ide o vážne zranenia, nie však život ohrozujúce," uviedla Stano Maťašovská a dodala, že pacientka je stabilizovaná, pri vedomí, v intenzívnej opatere lekárov.

"Presné príčiny dopravnej nehody a miera zavinenia sú predmetom ďalšieho preverovania," uviedla policajná hovorkyňa Petra Hrášková a dodala, že u vodiča nebolo kontrolou zistené požitie alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu