Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrtiaci koníček? U Emila (†60), ktorému odtrhlo hlavu, našli zápalné šnúry aj guľovnicu

Emil doma skrýval nelegálne zbrane
Emil doma skrýval nelegálne zbrane (Zdroj: polícia)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Polícia naďalej vyšetruje tragický prípad, ktorý sa na prelome rokov odohral na námestí v obci Rybany. Miestny muž Emil (†60) tam mal odpáliť podomácky vyrobenú výbušninu tak nešťastne, že mu pri explózii odtrhla hlavu aj ruku. Podľa najnovších informácií sa nebohému stala osudnou zrejme jeho záľuba v zbraniach a výbušninách. Pri domovej prehliadke uňho totiž polícia našla guľovnicu, veľké zásoby nábojov aj zápalné šnúry.

K nešťastiu došlo počas silvestrovských osláv, keď Emil do pamätníka na námestí vložil podomácky vyrobenú výbušninu. Tá desať minút po polnoci explodovala a Emila na mieste usmrtila. „V dôsledku výbuchu došlo k ťažkému devastačnému zraneniu hlavy, trupu a končatín u 60-ročného Emila,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Silný výbuch mu odtrhol hlavu aj ruku. Na mieste nešťastia s ním mal byť aj jeho syn a ďalší muž (30). Ten sa po explózii sťažoval, že nič nepočuje a bol prevezený do nemocnice, kde ho ošetrili. Na námestí zasahovali pyrotechnici z kriminálneho a expertízneho ústavu aj z Trenčína, ktorí zaistili viaceré stopy.

V súvislosti s vyšetrovaním polícia zavítala aj do rodinného domu, kde nebohý Emil býval. Dôkazy, ktoré tam našli nasvedčujú tomu, že strelné zbrane a výbušniny boli zrejme jeho veľkým koníčkom. „Bánovskí policajti našli a zaistili  zápalné šnúry, iniciačne zariadenia, ako aj  dlhú guľovú zbraň ruskej výroby. Policajti ďalej pri prehliadke našli pažby na dlhú guľovú zbraň, záver a vyše 300 ks nábojov do guľových, i brokových zbraní,“ dodala Antalová.

Okrem trestného stíhania za prečin usmrtenia tak bánovský vyšetrovateľ začal aj ďalšie za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. V oboch prípadoch naďalej prebieha vyšetrovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu