Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Gašpar: Polícia má za sebou úspešný rok

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Uplynulý rok bol v oblasti bezpečnostnej situácie na Slovensku úspešný. "Podľa predbežných prognóz môžem s čistým svedomím povedať, že to bol úspešný rok," vyjadril sa pre agentúru SITA policajný prezident Tibor Gašpar.

"Zaznamenávame celkovo nižší počet trestnej činnosti," uviedol s tým, že oproti predchádzajúcemu roku klesol počet trestných činov, dopravných nehôd a bolo tiež menej usmrtených pri dopravných nehodách.

Podľa Gašpara bude polícia aj v novom roku pokračovať v nastavenom trende, podľa ktorého je najdôležitejšie, keď sú policajti v uliciach a nie za písacími stolmi. "Naďalej budú ľudia vidieť viac policajtov vonku, či už na cestách alebo v oblastiach so zvýšenou kriminalitou," ozrejmil.

Tibor Gašpar sa stal policajným prezidentom 15. mája minulého roku. Podľa jeho slov bolo z počiatku náročné preniknúť do všetkých problémov v Policajnom zbore. "Napriek zmenám v polícii ma však milo prekvapilo, že je tu veľa schopných ľudí. Na druhej strane sa, bohužiaľ, vyskytujú aj prípady neodborného postupu pri riešení aktuálnej bezpečnostnej situácie a neprofesionálnej komunikácie policajta s občanom," priznal.

Víziou fungujúceho Policajného zboru Tibora Gašpara je flexibilný výkon služby a schopnosť pružne a efektívne reagovať na aktuálnu bezpečnostnú situáciu. "Ide tu predovšetkým o občana a jeho bezpečnosť," uviedol s tým, že spomínanú bezpečnosť je možné zabezpečiť len profesionálne vykonávanou činnosťou polície. "To si vyžaduje, aby mal policajt všetky predpoklady, prostriedky a dobré podmienky na plnenie úloh. Aby bol materiálne, technicky, ale aj sociálne kvalitne zabezpečený," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu