Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vianočné menu pripravili pre zvieratá v košickej zoo, levice sa vrhli na balíky s mäsom

Vianočné menu v košickej zoo Zobraziť galériu (10)
Vianočné menu v košickej zoo (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Predčasné vianočné menu si dnes užili zvieratá v košickej zoo. Na maškrtách si pochutnávali opice, levy, tiger aj tulene. Deti zo základných škôl im ozdobili vianočné stromčeky.

Sviatky ako majú byť ! Ako prvé, si dnes ráno zamaškrtili opice. „Pripravili sme im menu podľa dennej kŕmnej dávky. Dostali ovocie, zeleninu, oriešky, ale všetky tieto pokrmy mali slávnostne zabalené a ovocím mali ozdobené aj klietky,“ vysvetlil nám zoológ Patrik Pastorek. Makaky sa na úhľadne balíky vrhli s vervou. Za niekoľko sekúnd roztrhali papiere a vrhli sa na lákavý obsah. Zábavné kŕmenie pozorovali i deťúrence košických základných škôl. I pre levice ošetrovatelia pripravili denné menu v netradičnom šate.

Mäso, ryby a vajcia boli vkusne naaranžované a dravce sa tešili. „Robíme to najmä preto, aby sme trochu obohatili život týchto zvierat. Aby sa nenudili a aby nebol každý deň pre nich len stereotypný,“ dodal P. Pastorek. Levice sa na balíky vrhli a v momente všetko zjedli. Horšie to bolo s rozmaznaným tigrom. Ten vianočný balík sprvu ignoroval. Viac ho zaujímalo, čo sa dialo za jeho ohradou. Pozorne sledoval návštevníkov a najviac sa mu zapáčil náš fotograf. Niekoľko krát skočil jeho smerom. Pravdepodobne by si na ňom viac pochutnal, ako na vianočnom menu.

Veľkú zábavu z jeho šantenia mali najmä malí školáci. Deťúrence okrem obzerania zvierat, vyzdobili v košickej zoo aj niekoľko vianočných stromčekov, rôznym pečivom. To si vychutnajú vtáci. Ani tulene Čuk a Gek neobišli naprázdno. Sympatická španielská ošetrovateľka Klára Martinéz Miráles im prinesla chutné slede, ako ináč taktiež vo vianočnej škatuli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu