Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tibor uspával a okrádal homosexuálov: Dostal deväť rokov za zabitie na Vianoce!

Slovák Tibor L. (39) a jedna z jeho obetí, ktorá po kvapkách na spanie zomrela
Slovák Tibor L. (39) a jedna z jeho obetí, ktorá po kvapkách na spanie zomrela (Zdroj: 20min.ch,br.de)

BAZILEJ – Vo Švajčiarsku pre dvoma rokmi vyčíňal fantóm, ktorý nič netušiacim ľuďom do pitia miešal kvapky na spanie, a potom ich bezcitne okrádal. Na mušku si bral najmä homosexuálov a svoju poslednú obeť (†46) mal dokonca po tom, ako sa prebrala, zavraždiť. Vo štvrtok z tohto otrasného zločinu súd v Bazileji obvinil Slováka Tibora L. (39) a naparil mu deväť rokov na tvrdo! Je možné, že má na svedomí aj ďalšie podobné zločiny v Rakúsku a Nemecku. Informoval o tom švajčiarsky portál 20min.ch.

Na deväť rokov odsúdil vo štvrtok súd v Bazileji Slováka Tibora L., ktorý sa „živil“ tým, že náhodným mužom miešal do pitia tzv. K.O. kvapky, ktoré majú narkotické účinky a používajú sa ako sedatíva. Po tom, ako zaspali ich okradol o všetku hotovosť aj kreditné karty. Jednu zo svojich obetí mal dokonca po tom, ako sa prebrala z omámenia, zavraždiť.

Slovák niekoľko rokov žil zo kšeftu s K.O. kvapkami. Po tom, čo mu za to bol v Nemecku udelený trest, presunul sa do Švajčiarska a Rakúska, kde vyčíňal v mestách Linz, Zürich a Oberwil. Na Vianoce 2010 mal v Oberwile najprv omámiť, po tom okradnúť, a nakoniec udusiť muža (†46). Tri mesiace po tom, ho zadržali na úteku v Čechách.

Súd v Bazileji vo štvrtok riešil len prípady, ktoré má Tibor na svedomí vo Švajčiarsku. Slovák si mal na svoje zlé úmysly vyberať najmä homosexuálnych miestnych mužov a pri zločinoch bol obzvlášť bezohľadný a krutý. K činom sa priznal, no zaryto popiera akýkoľvek úmysel vraždiť, za ktorý by mu hrozilo až 20-ročné väzenie.

Jeho poslednú obeť, 46-ročného muža, ktorého okradol, našli mŕtveho s vankúšom na tvári. Mal v krvi až dve promile a pred smrťou trpel vážnou chorobou. Obhajoba si preto stojí za tým, že muž nezomrel rukou Tibora, ale na smrteľnú kombináciu omamných kvapiek alkoholu a choroby.

Tibor bol nakoniec uznaný vinným z lúpeží a zo zabitia z nedbanlivosti, nie z vraždy. Maximálny trest, aký mohol za zločiny dostať, bolo 15 rokov. Súd však zobral do úvahy poľahčujúce okolnosti, ako to, že Tibor nad smrťou muža vyjadril ľútosť a vo väzení doteraz sekal dobrotu a uložil mu 8-ročný trest. Ako náhle skončí so Slovákom proces vo Švajčiarsku, bude vydaný do Rakúska, kde otvoria ďalšie prípady. Je možné, že z ďalších zločinov bude obvinený aj v Nemecku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu