Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V kauze prevodu bytovky začali trestné stíhanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – V kauze prevodu bytovky v Bernolákove začala polícia trestné stíhanie. „Vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky začal trestné stíhanie vo veci pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Ako dodala, začatie trestného stíhania vo veci umožňuje vykonať ďalšie vyšetrovanie pre potvrdenie alebo vylúčenie spáchania vyšetrovaného trestného činu.

Námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka umožnil prevod bytovky v Bernolákove na bývalú spoločníčku developerskej firmy. Trnka poslal list jednej zo sporiacich sa strán, v ktorom súhlasí s prevodom bytovky. Kataster na základe tohto listu umožnil prepis nehnuteľnosti napriek tomu, že Úrad špeciálnej prokuratúry zakázal uznesením akékoľvek narábanie s budovou.

Zastupujúci šéf prokuratúry Ladislav Tichý sa nestotožnil s právnym názorom Dobroslava Trnku v prípade tohto sporu. Minulý pondelok Tichý zrušil súhlas s prevodom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu