Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bývalá šéfka Slovenskej pošty Hrdá: Zlatý padák nemá istý

Marcela Hrdá
Marcela Hrdá

BRATISLAVA - Kontroverzný platinový padák pre bývalú šéfku Slovenskej pošty Marcelu Hrdú napokon nemusia vyplatiť. O osude 178-tisícového odstupného má rozhodnúť Hrdej nástupca na čele pošty Tomáš Drucker. Ako sa rozhodne, nechce povedať ani Slovenská pošta ani ministerstvo dopravy. Informuje o tom Slovenský rozhlas v relácii Rádiožurnál.

Odstupné po 14 mesačnom pôsobení bývalej nominantky KDH Marcely Hrdej na čele Slovenskej pošty bolo predmetom kritiky súčasného vedenia ministerstva dopravy a zaoberal sa ním aj Najvyšší kontrolný úrad, pripomína SRo. Ministerstvo si dalo vypracovať novú účtovnú uzávierku Slovenskej pošty za rok 2011, teda aj za obdobie, za ktoré vznikol Marcele Hrdej nárok na platinový padák.

"Ďalší postup pri vyplácaní nárokov, ktoré vzniesla pani Hrdá, je teraz v kompetencii pošty," uviedol pre SRo hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Slovenská pošta informovala, že "môže vyplatiť mzdu alebo akékoľvek iné finančné plnenie iba na základe právneho titulu, akým je napríklad pracovná zmluva".

To, či nové vedenie pošty zastaví vyplatenie kritizovaného platinového padáku nepovedalo ani ministerstvo dopravy. "Dlhodobo poukazujeme na to, že zlatý padák pani Hrdej sa nám zdá neadekvátny a nemorálny," povedal Kóňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu