Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Cyklista, ktorého zrazilo auto, podľahol ťažkým zraneniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NIŽNÝ HRABOVEC/HENCOVCE - Medzi obcami Nižný Hrabovec a Hencovce v okrese Vranov nad Topľou sa v stredu (21. 11.) večer stala vážna dopravná nehoda. Auto tam zrazilo 53-ročného cyklistu, ktorý následne vo Vranovskej nemocnici podľahol ťažkým zraneniam.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, k spomínanej dopravnej nehode medzi obcami došlo približne o 21.00 h. Cyklista mal pred kolíziou s osobným autom Škoda Rapid porušiť viacero predpisov.

"Bicykel nebol vybavený predpísaným osvetlením a cyklista na sebe nemal reflexné prvky ani prilbu. Zároveň na ňom išiel v protismernej časti vozovky," konkretizoval Džobanik.

Cyklista po zrážke s osobným autom utrpel ťažké zranenia, ktorým  podľahol vo Vranovskej nemocnici dnes ráno. Po nehode podrobili policajti 25-ročného vodiča auta dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Prítomnosť alkoholu u cyklistu sa bude zisťovať vyšetrením krvi," doplnil Džobanik.

V súvislosti s touto tragickou nehodou začala polícia trestné stíhane pre prečin usmrtenia. Na jej vyšetrovaní sa bude okrem mužov zákona podieľať aj dopravný znalec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu