Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Cyklista vošiel do protismeru, zrazil sa s autom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOĽNIČKA - Ťažké zranenie utrpel 39-ročný cyklista v pondelok (12. novembra) v katastri obce Soľnička (okres Trebišov) pri zrážke s motorovým vozidlom. Na ceste III. triedy v mierne ľavotočivej zákrute muž na bicykli pred 18.00 h vošiel do protismeru idúceho vozidla VAZ 2107, ktoré šoféroval 25-ročný Trebišovčan.

Vodič v úsilí zabrániť zrážke, prešiel do ľavého jazdného pruhu, pričom cyklista pred ním rovnako prešiel do ľavého jazdného pruhu. "Cyklista narazil bicyklom do pravej prednej časti vozidla. Pri dopravnej nehode utrpel ťažkú ujmu na zdraví s dobou liečenia viac než 42 dní a bol prevezený do nemocnice," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Vykonaná dychová skúška u vodiča po dopravnej nehode mala negatívny výsledok. Cyklistovi z miestnej obce odobrali krvnú vzorku, ktorá bude zaslaná na vyšetrenie. Celková spôsobená škoda na vozidle a bicykli je približne 280 eur. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Trebišove začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu