Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Štrajk učiteľov: Ktoré školy zostanú zatvorené?

PRÁZDNO: Deti zrejme v pondelok zostanú doma, rodičia majú o starosť naviac.
PRÁZDNO: Deti zrejme v pondelok zostanú doma, rodičia majú o starosť naviac. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Celoštátny štrajk pracovníkov školstva sa má začať už v najbližší pondelok. Odboroví predáci však stále nevedia povedať, koľko škôl sa do protestu zapojí a či nejaké školy budú otvorené. Prinášame vám prehľad doposiaľ známych informácií o tom, ako bude v pondelok prebiehať štrajk,

BANSKÁ BYSTRICA - Všetkých 12 škôl má byť od pondelka zatvorených. Z 27 materských škôl by malo štrajkovať 21. Zostávajúce materské školy dokážu prijať niekoľko detí zo štrajkujúcich škôlok. V Bytsrici preruší činnosť aj Centrum voľného času Pohoda a Základná umelecká škola Jána Cikkera.

BRATISLAVA - Mestská časť Ružinov pripravila pre deti program - verejné korčuľovanie na zimnom štadióne V. Dzurillu a premietanie filmov v dome kultúry Nivy. Deti sa tiež môžu zabávať v DK Ružinov. Do oboch kulturákov však musia prísť v sprievode dospelého.

TRNAVSKÝ KRAJ - V meste Trnava sa rodičia majú pripraviť na troj až štvor dňový štrajk. Štrajkovať plánuje osem mestských základných škôl s výnimkou školy v mestskej časti Modranka. Z materských škôl bude štrajkovať osem, desať ďalších bude v prevádzke, hoci štrajk podporujú.

V meste Piešťany nebude vyučovať všetkých päť základných škôl. Materské školy s výnimkou jednej budú otvorené.

V Hlohovci by mali zostať materské školy otvorené, počet štrajkujúcich škôl zatiaľ nie je jasný.

ŽILINA - O počte štrajkujúcich škôl zatiaľ neinforumuje. Tamojšie centrá voľného času Spektrum a Žirafa budú počas štrajku otvorené od 7:30 do 14:00. Deťom však neposkytnú stravu. Rodičia musia svoje deti do centier nahlásiť do piatku,15. hodiny.

Detailné informácie o priebehu štrajku zatiaľ nemajú ani samotní organizátori. Predák školských odborov Pavel Ondek Topky informoval, že odborová centrála informácie získa až v pondelok, keď sa štrajk rozbehne.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu