Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trnka odmieta podozrenia v kauze prevodu bytovky

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka

BRATISLAVA - Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka odmietol všetky podozrenia v súvislosti s kauzou prevodu bytovky a je pripravený všetko vysvetliť aj polícii. Tvrdí, že dokumenty potvrdzujú, že postupoval zákonne. Jeho reakciu priniesla televízia TA3.

"Nič také som nevykonal," odpovedal na otázku, či súhlasí s tvrdením, že umožnil prevod bytovky. "Každý normálny človek, ktorý vie čítať a písať, si zoberie všetky materiály do ruky a prečíta si tam úplne iné vyjadrenia, aké bežia v denníku SME," dodal Trnka. Pre TA3 sa tiež vyjadril, že sa nebude vyhýbať preverovaniu polície. "Celé toto konanie, ktoré beží v denníku SME, beriem ako hon na líšku," uviedol.

Námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka je podozrivý zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Umožnil totiž prevod bytovky v Bernolákove na bývalú spoločníčku developerskej firmy. Tá nehnuteľnosť následne previedla na spoločnosť Gapeja, ktorá je v konkurze. Patrí bývalému spoločníkovi Mariána Kočnera Štefanovi Ághovi. Uvádza to dnešné vydanie denníka SME, na ktoré sa odvoláva TA3.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu