Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podozrivý prevod bytovky v Bernolákove: Kočner zatiaľ nevypovedal

Marián Kočner
Marián Kočner

BERNOLÁKOVO - Policajný vyšetrovateľ by mohol rozhodnúť už dnes, prípadne v najbližších dňoch, či začne trestné stíhanie vo veci podozrivého prevodu bytovky v Bernolákove.

Uviedol to dnes policajný prezident Tibor Gašpar, podľa ktorého boli doteraz vo veci vypočuté aspoň tri osoby. Medzi nimi bol aj námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka. "V tomto režime je to osoba, ktorá môže poskytnúť k trestnému činu bližšie informácie - minimálne je tu teda podozrenie, že sa trestný čin stal. V tomto režime boli vypočuté, pokiaľ viem, ešte dve osoby. Ide o riaditeľa katastrálneho úradu, ktorý je vo veci zainteresovaný a o poškodenú v trestnom prípade," povedal Gašpar.

V súvislosti s celou kauzou sa v médiách skloňuje aj meno podnikateľa Mariána Kočnera. Ten je bývalým spoločníkom Štefana Ágha, majiteľa spoločnosti, ktorá sa k bytovke v Bernolákove po podozrivom prevode dostala. "V tejto chvíli neviem povedať, či je (Kočner) nejakým spôsobom priamo zainteresovaný do konania. O tom rozhodne vyšetrovateľ - akým spôsobom a koho bude vypočúvať, ale predovšetkým asi rozhodne v akom režime," doplnil policajný prezident.

 "Vypovedal som asi tri hodiny a viem, že je to len v štádiu šetrenia - čiže zbierajú sa materiály. Ja som sa nedozvedel dnes od vyšetrovateľa, že by bolo začaté trestné stíhanie aspoň vo veci a takisto som sa nedozvedel, že by mi bolo vznesené obvinenie," povedal ešte v utorok (27. 11.) Trnka v relácii televízie TA3 Téma dňa, kde opätovne poprel, že by v tomto prípade pochybil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu