Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Svedecké výpovede daňovákov: Mojsejová krútila neveriacky hlavou!

Nad svedeckými výpoveďami daňovákov krútila Nora Mojsejová neveriacky hlavou Zobraziť galériu (8)
Nad svedeckými výpoveďami daňovákov krútila Nora Mojsejová neveriacky hlavou (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Dnes pokračovalo súdne pojednávanie voči kontroverznej podnikateľke Nore Mojsejovej, ktorú prokurátor žaluje za to, že ešte v roku 2008 si ako podnikateľka – fyzická osoba uplatnila nadmerný odpočet DPH v sume viac ako 950.000 Slovenských korún (32.900 eur), pričom nedošlo k zdaniteľnému plneniu. Na pojednávaní boli vypočutí piati svedkovia a proces bude pokračovať ešte v januári.

Od spoločnosti Allegro Trade, s.r.o. si mala objednať a zaplatiť za dodávku ekonomického softvéru. Daňový úrad tento nadmerný odpočet nepriznal, takže k reálnemu vyplateniu zo strany štátu nedošlo. Spoločnosť Nora Fashion neskôr odpredala, založila si inú, takže dnes presne nevie, kde sa softvér nachádza. Spoločnosť, ktorá jej mala softvér vyvinúť a odpredať sa podľa výpisu z Obchodného registra touto činnosťou vôbec nezaoberá a mala si ho ako subdodávku objednať u spoločnosti Barpo, s.r.o.

Nora Mojsejová i so svojou advokátkou prišli na súd pokojne. Samotná Nora len nechápavo krútila hlavou nad výpoveďami svedkov z daňového úradu. Tí totiž u nej robili daňovú kontrolu v roku 200 8 a tá trvala takmer rok. Pred súdom priznali, že mali k dispozícií i 25 CD, na ktorých mal byť spomínaný softvér. Zarážajúce však je, že tieto CD- ka neskontroloval znalec a tak doteraz nie je jasné, či na nich softvér bol.

„Nebol to tovar, ale môj softvér, ktorý som reálne vo firme používala,“ tvrdí Nora. Obžaloba sa spolieha na svedecké výpovede  spoločníkov vo firme Allegro, ktorí tvrdia, že softvér jej nedodali. Jedna zástupkyňa tejto spoločnosti dnes dokonca na súde tvrdila, že Noru v živote nevidela a pozná ju len z televízie. Svedkyňa z daňového úradu Košice IV., dokonca potvrdila, že softvér bol Nore Mojsejovej dodaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu