Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Majského advokát nevie pochopiť dôvod väzby svojho klienta

Advokát Jozefa Majského Peter Filip
Advokát Jozefa Majského Peter Filip

BRATISLAVA - Dnešné rozhodnutie sudcu Špeciálneho súdu je mimoriadne nepríjemné a nedokážem pochopiť dôvod, prečo bolo vydané, vyhlásil dnes na tlačovej besede Peter Filip, advokát Jozefa Majského.

Filip vysvetlil, že tlačovú besedu nezvolal, aby ovplyvňoval súdy v ich rozhodovaní, ale aby občanom vysvetlil, že Špeciálny súd a orgány činné v trestnom konaní vedeli, že Jozef Majský sa neskrýval. Zopakoval, že orgány činné v trestnom konaní mali k dispozícii dve adresy - bratislavskú, kde má Jozef Majský trvalý pobyt a adresu v Obyciach v okrese Zlaté Moravce, kde sa väčšinou zdržiaval a kde ho vo štvrtok zadržala polícia.

Filip zároveň zopakoval, že Jozef Majský je práceneschopný od 18. októbra a počas tohto času bol dvakrát hospitalizovaný - v Košiciach a v Bratislave. Zároveň vyhlásil, že zdravotný stav jeho klienta nie je dobrý. Zhoršil sa počas väzby, v ktorej bol od roku 2003. Väzba na ňom zanechala krutú stopu, pred ňou lieky neužíval, dnes užíva množstvo," dodal Filip. Zároveň sa nevedel vyjadriť, či zdravotný stav bude Jozefovi Majskému brániť zúčastňovať sa na ďalších pojednávaniach. O tom podľa Filipa budú musieť rozhodnúť lekári.

J. Majského polícia zadržala vo štvrtok potom, ako Špeciálny súd na neho vydal zatykač. Dnes sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu