Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Svetový úspech Bratislavského orchestra: Bude vyzváňať celému svetu!

Orchester počas nahrávania
Orchester počas nahrávania (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Jednu z prvých vecí, čo ľudia urobia, keď si kúpia nový mobil, je, že si nastavia zvonenie. Ak máte alebo si plánujete zaobstarať telefóny značky Nokia, vedzte, že sa z nej môže ozvať Bratislavský symfonický orchester. Práve ten totiž fínsky výrobca požiadal o nahranie nových zvukov.

Nokia si na tvorbe nových melódií dáva vždy veľmi záležať. Ako uviedli jej predstavitelia, telefón nemusí len dobre vyzerať, ale aj dobre znieť. Práve z tohto dôvodu požiadali Bratislavský symfonický orchester (BSO), aby nahral najnovších 25 vyzváňacích melódií.

Slovenské hudobné teleso nahralo originálne skladby, ktoré by sa pokojne mohli objaviť aj v nejakom filme. "Snažili sme sa dosiahnuť ideálne spojenie medzi súčasnou vážnou a filmovou hudbou. Výsledkom je 25 krátkych "miniatúr", ktoré obsahujú funkčné zvukové prvky," uviedol Aleksi Eeben z oddelenia pre zvuk v Nokii.

Niektoré z týchto nádherných zvonení budú predinštalované v modeloch Nokia Lumia 920 a Nokia Lumia 820. Ostatné sa objavia v nových modeloch, ktoré budú uvedené na trh budúci rok.

Bratislavský symfonický orchester založil v roku 2000 španielsky dirigent David Hernando Rico. Realizoval s ním viac ako 400 nahrávok najrôznejších hudobných žánrov. Taktiež spolupracoval s poprednými hudobnými spoločnosťami ako Warner Music alebo Sony Music.

Slovenské zvonenie pre Nokiu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu