Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cenzúra filmu od Piussi nevyšla: Vieme, kde budú premietať jej nový film!

Filmárka Zuzana Piussi.
Filmárka Zuzana Piussi. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Napriek nepriazni mocných i filmovej spoločnosti sa Zuzana Piussi nakoniec môže tešiť na premiéru svojho nového filmu Od Fica do Fica. Film neuvedie žiadne veľké kino, presťahuje sa do bratislavského undergroundu.

Po tom ako veľká filmová spoločnosť odmietla šíriť Zuzanin film, si dokumentaristka spolu s režisérom Máriom Homolkom dokázali nájsť priestor. "Film Od Fica do Fica sa bude premietať v bratislavskej budove YMCA, v priestoroch klubu A4," povedala Topkám Zuzana.

Protest aj v Prahe
Po šokujúcich udalostiach okolo dokumentárneho filmu Nemoc Tretej Moci sa dali ľady do pohybu nielen na Slovensku, ale aj v Prahe. Okrem Bratislavy sa dnes na podporu filmárky majú stretnúť občania aj pred slovenským veľvyslanectvom na pražskej Pellého ulici. V českej metropole už slovenskú filmárku podporili desiatky osobností, vrátane šéfa diplomacie Karla Schwarzenberga.
Pripomeňme, že "kauza" okolo Zuzany Piussi sa začala odvíjať, keď sudkyňa Helena Kožíková podala žalobu o vysoké odškodné a zároveň aj trestné oznámenie za to, že dokumentaristka použila vo filme jej výpoveď bez jej súhlasu.

 

Upútavka na film Od Fica do Fica:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu