Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Jeseň v plnom prúde: Pripravte sa na nočné mrazy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dobre sa oblečte! Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu vystúpia tento týždeň teploty maximálne na 17 stupňov Celzia. Tie nočné sa majú dokonca pohybovať iba okolo nuly.

V pondelok bude jasno až polojasno. Na severe a východe malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a miestami prehánky, od výšky 1300 m snehové. Najvyššia denná teplota vystúpi na 11 až 16, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 9 stupňov. Severozápadný vietor zafúka rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

V utorok má byť jasno až polojasno, dopoludnia v južnej polovici územia oblačno až zamračené. Ojedinele sa môže vyskytnúť slabý dážď alebo prehánky. Od cca 1700 m snehové zrážky. Nočná teplota 5 až 0, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo -2 stupňov. Denná teplota 11 až 16 stupňov.

V stredu ráno sa pripravte na hmlu alebo nízku oblačnosť. Nočná teplota 5 až 0, v dolinách a kotlinách stredného Slovenska a na Spiši okolo -2 stupňov. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 10 až 15, na Orave, Liptove a Zamagurí okolo 8 stupňov. Bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

Vo štvrtok očakávajte malú na severe miestami zväčšenú oblačnosť a ojedinele slabé zrážky. Ráno a dopoludnia sa môže vyskytnúť miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 2 až -3, na juhovýchode okolo 4 stupňov. Denná teplota dosiahne iba 8 až 14 stupňov.

V piatok má byť jasno až polojasno, na západe neskôr pribúdanie oblačnosti. Ráno a dopoludnia v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Nočná teplota 2 až -3, na juhozápade okolo 4 stupňov. Denná teplota 8 až 13, na juhozápade okolo 15 stupňov.

Počasie na začiatku víkendu sa veľmi nepolepší. V noci bude polooblačno až oblačno, cez deň oblačno až zamračené a postupne miestami dážď alebo prehánky. Nočná teplota 8 až 2 stupne. Denná teplota 12 až 17 stupňov, na severe miestami chladnejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu