Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bábätko priniesli na zastávku v Dúbravke už mŕtve: Poznáme príčinu smrti

V tomto kočíku ležala mŕtva Lianka
V tomto kočíku ležala mŕtva Lianka (Zdroj: greb noviny.sk)

BRATISLAVA - Polícia zverejnila predbežnú príčinu smrti len 5-týždňovej Lianky, ktorú včera skoro ráno priniesli jej rodičia na zastávku MHD v bratislavskej Dúbravke. Cestujúcich šokovala matka dieťatka, ktorá kričala, že v kočíku má mŕtve dieťa. Privolaní záchranári následne smrť bábätka potvrdili.

Hovorca záchranárov Boris Chmel uviedol, že dieťatko bolo mŕtve už niekoľko hodín predtým, ako mu bola zavolaná pomoc. Rodičia Lianky, ktorí žijú ako bezdomovci v záhradkárskej oblasti na Poliankach, ju tak na zastávku v Dúbravke priniesli už mŕtvu. Privolaný lekár na telíčku bábätka nenašiel žiadne známky násilia a polícia začala trestné stíhanie. "V prípade smrti dievčatka v štvrtom bratislavskom okrese začal vyšetrovateľ PZ ešte včera trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Podľa predbežných informácii však dieťatko zomrelo na syndróm, ktorý postihuje deti do prvého roka života. "Podľa predbežných výsledkov znaleckého skúmania, nenastala smrť v dôsledku cudzieho zavinenia a jej príčinou by mal byť syndróm náhleho úmrtia," dodala hovorkyňa. Ak znalecké posudky túto príčinu potvrdia, polícia trestné stíhanie zastaví.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu